Performance rinOchairs Pasajul Universitatii

>> miercuri, 1 iunie 2011

rinOchairs

Spectacolul „rinOchairs” dupa Eugène Ionesco, realizat de studentii sectiei de Scenografie a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, sub coordonarea profesorilor Asist. Univ. Dr. Anca Albani si Asist. Univ. Drd. Roxana Ionescu a fost prezentat miercuri 25 mai 2011, ora 17:00, in pasajul Universitate, cu ocazia zilei UNARTE.

Pornind de la ideea lui Eugène Ionesco, vorbim in „rinOchairs” despre omul care nu mai crede in prietenie sau dragoste, care isi pierde memoria, simturile, identitatea. Vorbim despre epidemia spiritului de turma; metamorfozati in rinoceri, animale devastatoare, care se deplaseaza doar in grup, indivizii isi pierd individualitatea.

„rinOchairs” precede participarea Sectiei de scenografie din Universitatea Nationala de Arte Bucuresti in cadrul Qvadrienalei de arhitectura si scenografie de teatru de la Praga 2011.

Divizam lumea in natural si supranatural, formand o punte de legatura a carui bilet de trecere il concepem, imaginam si cream. Absurdul devine doar o unealta in mainile noastre, mesaj prin care ne facem intelesi folosind granite care rup ordinarul.
Concepte atemporale, schimbari bruste de stare emotionala, joc luminozitate scazuta si imediat puternica, sunet calm si brusc asurzitor, impletirea de nou si vechi intr-un spectacol ce instiga toate simturile.

Avand in vedere ca este un spectacol vizual prin excelenta, actorii fiind studentii sectiei de Scenografie, UNARTE, „rinOchairs” este un experiment prezentat intr-un spatiu neconventional, poate unul dintre cele mai potrivite, pasajul Univeristatii fiind gura de scurgere a orasului, locul prin care probabil un sfert de Bucuresti inoata zilnic, in amonte si aval.

Au participat studentii sectiei de scenografie anii I, II, III si master

Anul I
Ioana Nestorescu
Mihaela Stefanescu
Marian Vasii
Clara Manea
Catalina Manu

Proiectii si sunet: Flavia Stamate sub coordonarea Asist. Univ. Dr. Anca Albani

Anul II

Andrei Popa
Alexandra Motoc
Emilia Holban
Alberto Duse
Mihaela Ibanescu


Anul II master

Ramon Gorjanu

Coregrafia: Monica Mihaescu (Conservator, UNMB), Asist. Univ. Drd. Roxana Ionescu

Scaune rinOchairs: Raluca Fratiloiu (anul I, Master)

Foto: Delia Stirbu (anul I foto-video), Ioana Nestorescu(anul I sceno), Radu Camelia Raluca(anul III sceno), Stancu Andreea(anul III sceno)









































































































































































































































































































































0 comentarii:

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP